Verwijzing naar optometrist in IJsselstein – Huisartsenzorg IJsselstein – IJsselstein
Header afbeelding
Huisartsenzorg IJsselstein
Marinus Vermeerplein 2 3402 HZ
IJsselstein

Verwijzing naar optometrist in IJsselstein

U bent door uw huisarts doorverwezen naar een kwaliteit geregistreerde optometrist bij u in de buurt. De optometrist stelt na onderzoek een diagnose en geeft u een (behandel)advies. In enkele gevallen zal de optometrist u doorverwijzen naar de oogarts, daarbij zal uw huisarts een nieuwe verwijzing maken.

Een groot voordeel is dat u binnen 1 week bij de optometrist een afspraak kunt maken. Bij de oogartsen is er sprake van wachtlijsten en kunt u veelal pas na 2 tot 6 maanden terecht.  De verwachting is dat mede gezien de vergrijzing de wachtlijsten bij de oogartsen verder zullen oplopen. Te lang doorlopen met oogklachten kan verstrekkende gevolgen hebben. Een verwijzing naar de optometrist zorgt er voor dat uw klachten op kortere termijn goed onderzocht worden.

Mocht de diagnose luiden dat er een bril-aanpassing nodig is, dan bent u volledig vrij in het kiezen van een opticien. U wordt slechts verwezen naar de optometrist.

De optometrist is een paramedicus net zoals een fysiotherapeut. Tijdens de 4-jarige studie leert de optometrist alles over oogziektes, oogstanden en het doen van uitgebreide oogmetingen en –onderzoeken. Hierdoor kunnen zij oogklachten vaststellen en behandelen. De oogartsen kunnen zich daardoor concentreren op aandoeningen die om specialistische behandelingen vragen.

De kosten van het bezoek aan de optometrist bedragen €60,- De declaratie van deze €60 wordt automatisch voor u gedeclareerd via uw zorgverzekering en valt volledig onder uw eigen risico.

Meer informatie? Via website Optometristen Vereniging Nederland (OVN): https://optometrie.nl/client.