Het declaratieoverzicht van uw zorgverzekeraar – Huisartsenzorg IJsselstein – IJsselstein
Header afbeelding
Huisartsenzorg IJsselstein
Marinus Vermeerplein 2 3402 HZ
IJsselstein

Het declaratieoverzicht van uw zorgverzekeraar

Uw declaratieoverzicht uitgelegd

Van uw zorgverzekeraar ontvangt u een overzicht van de kosten die u maakt voor het gebruiken de gezondheidszorg. Doel van de zorgverzekeraars en de overheid is u inzicht te geven in wat de zorg voor u kost zodat u dit kunt controleren Hierdoor kan fraude aan het licht komen.

Op het declaratieoverzicht ziet u kosten voor huisartsenzorg. U zult naast consultbedragen ook andere bedragen zien staan bijvoorbeeld inschrijftarieven en module tarieven. De huisarts ontvangt deze bedragen van de zorgverzekeraar.

Het inschrijftarief

Dit is een vast bedrag vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voor het ingeschreven staan bij een huisarts. Het tarief kan variƫren en is afhankelijk van uw leeftijdsgroep en woongebied. Het inschrijftarief zorgt ervoor dat u altijd bij uw huisarts terecht kunt als u zorg nodig heeft.

Module tarieven

Dit zijn diverse vergoedingen voor afspraken die uw huisarts met de zorgverzekeraar heeft gemaakt over bijvoorbeeld kwaliteitsprogramma’s of over ketenzorg. Soms worden deze tarieven gedeclareerd door samenwerkingsverbanden waarbij de huisarts is aangesloten bijvoorbeeld Unicum of Stichting ZorgSaam IJsselstein.

Bijzondere verrichtingen

Voor bijzondere verrichtingen uitgevoerd door de huisarts of praktijkondersteuner (zoals een longfunctiemeting of bloeddrukmeting gedurende 24 uur) gelden speciale tarieven. Deze ziet u apart vermeld op uw declaratieoverzicht.

Neem voor vragen/opmerkingen over uw declaratieoverzicht contact op met uw zorgverzekeraar.